Ισότιμοι πολίτες

Μια καμπάνια του Generation 2.0, που αποτελείται από νέους μεταναστευτικής και ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι διεκδικούν το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν ή/και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.

  • Εχω γεννηθεί ή έχω πάει 6 χρόνια σχολείο στην Ελλάδα. Δικαιούμαι Άδεια Διαμονής Δεύτερης Γενιάς;

    Ναι, εάν είσαι πάνω από 18 και έχεις άδεια διαμονής σε ισχύ.

    Όχι, εάν δεν έχεις ολοκληρώσει επιτυχώς 6 τάξεις σε ελληνικό σχολείο

    Ναι, αν είσαι πάνω από 18 και είχες στο παρελθόν άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους (φοίτηση σε ελληνικό σχολείο) ακόμα και αν έχει λήξει και τώρα δεν έχεις άδεια διαμονής σε ισχύ

    Όχι, εάν δεν έχεις άδεια διαμονής σε ισχύ και δεν έχεις καταθέσει ποτέ για ανθρωπιστικούς

  • Μπορώ με τη Άδεια Διαμονής Δεύτερης Γενιάς να δουλέψω στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ;

    Όχι. Η άδεια Διαμονής Δεύτερης Γενιάς δίνει δικαίωμα εργασίας μόνο στην Ελλάδα.

  • Τι άδεια διαμονής χρειάζομαι για να έχω δικαίωμα εργασίας στις χώρες της ΕΕ;

    Η μοναδική άδεια διαμονής που δίνει δικαίωμα εργασίας στις λοιπές χώρες της ΕΕ είναι η Άδεια Επί Μακρόν Διαμένοντος (5 έτη).

  • Έχω Άδεια Διαμονής για Εξαρτημένη Εργασία. Τι χρειάζομαι για να την ανανεώσω;

    Η Άδεια Διαμονής για Εξαρτημένη Εργασία έχει διάρκεια 3 χρόνια.

     ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

    * 2 φωτογραφίες

    * Φωτοτυπία Διαβατηρίου (1η σελίδα & σελίδα με άδεια)

    * Βιβλιάριο Υγείας Δημοσίου

    * Ηλεκτρονικό παράβολο 450 ευρώ ( βγαίνει στο ΚΕΠ και πληρώνεται στην τράπεζα)

    * Εκκαθαριστικό εφορίας

  • IMG_8747
  • IMG_1302
  • 10389664_325743370884095_8062965467802446272_n
  • IMG_8670
  • IMG_8724
  • IMG_1313

Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε ηλεκτρονικά τα νέα μας στο e-mail σας 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ROMANTSO, 3ος όροφος, Γραφείο 304
Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια, Αθήνα
 
τηλέφωνο: 216 700 3325
 
  

Enter Amount

 

Copyright ©  2015 - Generation 2.0 for Rights Equality & Diversity  Αστική Μη Κερδοσκοπική

Back to top